Mamas Daal

5·1 anmeldelse
  • Indisk
Andreas Egmose fra Nuento

Få hjælp til din bestilling eller modtag et skræddersyet tilbud

93 40 60 40
Telefonen er åben hverdage: 08:00-16:00 og 19:00-22:00 · Weekend: 08:00-22:00
Fleksibelt

Afbestil gratis frem til 7 dage inden dit arrangement.

Tryg bestilling

Godkendes ordren mod forventning ikke, koster det selvfølgelig ikke noget.

Vi hjælper dig

Kan der ikke leveres på din dato, hjælper vi lynhurtigt med at finde et alternativ.

Andreas Egmose fra Nuento

Få hjælp til din bestilling eller modtag et skræddersyet tilbud

93 40 60 40
Telefonen er åben hverdage: 08:00-16:00 og 19:00-22:00 · Weekend: 08:00-22:00

Mamas Daal - Kunst og Krydderier

Min Mama er nærende kærlighed uden pauser. En home-maker, som man siger. Og hun elsker sit køkken, sine gryder, sine krydderier. Men mest af alt elsker hun at lave mad til dem hun holder af. Madlavning er et dagligt meditativt ritual uden måleskeer, køkkenvægt eller nedskrevne opskrifter. Hun mestrer simpelthen kunsten og får det til at ligne en leg.

Hendes køkken dufter af Østen, og det gør den med god grund. Hendes opskrifter stammer nemlig fra den sydlige del af Asien, nærmere betegnet Punjab, som både har rødder i Indien og Pakistan.

Gurkemeje, koriander, spidskommen, rød chili og den famøse garam masala er faste elementer i mange af hendes retter. Og hun passer på sine krydderier som man ville passe på sine smykker. De er altid friske, ofte hjemmeristede og hjemmekværnede og anordnet i fine små glaskrukker i lange rækker. Hver krukke har en lille håndskreven label, som kan hjælpe en med at navigere rundt i hendes spice-labyrinter. Min Mama bruger nemlig hele fem skuffer til at opbevare sine krydderier i, og du kan nemt fortabe dig i aromaerne.

Det uendelige daalunivers

Det stopper ikke der. Hvis du åbner det ene hjørneskab i Mamas køkken, ser du en karrussel med hele 18 glaskrukker (ja, jeg har talt dem), som er fyldt med forskellige typer daal i alverdens farver og former. Jeg kalder hylden for daaluniverset.

Hvis du tænker, at det er storslået at kunne lave 18 forskellige daalretter, er det mig en glæde at dele med dig, at du kan lave langt flere. Min Mama har nemlig vist mig, at man kan sammensætte daaltyperne. Så står du pludselig med uanede muligheder. Og hvis du også bruger grøntsager, har du noget, der ikke er mindre end et univers.

Mamas Daal - Kunst og Krydderier