Beer Pong

Regler til den intense festleg

Ak, alle kender til Beer Pong. Det intense drukspil, hvor både koordination, nerver og udholdenhed testes.

Mangler I en aktivitet til at skubbe festen i gang, eller en anledning til at få lidt mere alkohol indenbords, så er Beer Pong en sikker klassiker.

Det er begrænset hvor mange deltagere der kan spille festlegen på samme tid, men heldigvis skaber et Beer Pong-bord en lind strøm af ivrige spillere, og spreder aktiviteten ud over hele aftenen. Det er en sjov festleg for alle, og en glimrende måde at være sammen med de andre gæster.

Beer pong bord i natten med lys

Det er en sjov festleg for alle, og en glimrende måde at være sammen med de andre gæster.

Du skal bruge

  • Et bord/en plade der kan fungere som beer pong bord. (Et decideret beer pong bord er optimalt!)
  • Plastik-kopper/papkrus ad libitum (Det er vigtigt glassene har en bred diameter, ellers kan spillet godt trække ud, hvis nu ikke alle til festen har det bedste boldøje)
  • Øl i litervis
  • En håndfuld bordtennisbolde (minimum 2, men skidtet bliver nemt væk, så vi anbefaler at have en ekstra eller tre i baghånden)

Regler

Umiddelbart er Beer Pong jo lige til, og så alligevel ikke.

For de mange særprægede regler der definerer spillet, er vigtige at have med. Og uden dem, kan der nemt opstå uenighed om de snørklede regler.

Spillerne deler sig på to hold, og tager plads for hver ende af bordet. Vi anbefaler 2-4 spillere pr. hold.

Foran spillerne sættes krusene op, således at der er en pyramide-formation med ti kopper i hver ende af bordet. Krusene fyldes med øl, eller andet alkohol.

På bordets kant, får hvert hold et eksternt krus med vand, dette krus indgår ikke i spillet, og er blot til at skylle boldene når de har været på gulvet, eller i øl. Ellers bliver legen hurtigt en grattet affære.

Nu tager holdene på skift deres tur, og kaster to bordtennisbolde mod de andres krus.

Rammer bolden i et krus, skal det hold der ejer kruset, drikke krusets indhold og fjerne kruset fra spillet.

Spillets formål er at ramme i de andres krus med boldene, når alle krus er ramt, har det hold der stadig har sine krus tilbage, vundet spillet.

Under hele spillet må der ikke kastes med albuen over bordkanten. Det burde være til at forstå.

Én enkelt gang i løbet af spillet, må man samle sine modstanderes krus. Det giver sig selv, at der som spillet skrider frem, vil komme nogle huller i de andres pyramide, som krusene bliver ramt og fjernet.

Det er der jo heldigvis en løsning på! Men tænk nøje over hvornår, for det kan være svært at ramme kopperne, hvis de står med for stort et mellemrum til hinanden.

Beer pong øl fyldes op

Særlige regler

Drukspillet lyder jo lige til, men herunder har vi samlet vores liste med særlige regler, der giver spillet den smule mere nuance, og gør det hele en smule sjovere.

Pust til bolden

Kommer en bold ned i et krus, er det ikke altid tilfældet at bolden plasker direkte ned i bunden.

Faktisk sker det ofte at bolden kører rundt i krusets kant. Så længe bolden endnu ikke har nået væsken i bunden, må deltagerne på det hold der ‘ejer’ koppen se om de kan puste bolden op, inden det er for sent.

MEN MAN SKAL VÆRE HURTIG!

Bounce

Bolden må kastes som man vil. Der er dog lige én enkelt regel tilknyttet boldens rejse.

Bolden må ikke røres af modstanderne under et kast, MEDMINDRE den først har rørt bordpladen minimum én gang. Er dette tilfældet må man efter bolden har rørt pladen, bruge sine hænder, og slå bolden væk hvis man kan.

Beer pong krus

Stjæl bolden/Trickshot

Skulle man være så heldig, at bolden finder sin vej tilbage efter et kast (det kan for eksempel være hvis den falder under bordet, eller ramme kanten af et krus) - så må man gøre alt i sin magt, for at generobre bolden. Lykkedes det at få bolden igen, inden modstanderen får fingrene i bolden, så må man skyde på ny. Med én lille undtagelse, det skal være et trickshot.

Det vil sige bolden enten skal kastes over nakken, under benene eller med et helt tredje flamboyant twist.

Distraher

Man må gøre alt i sin magt, for at distrahere sine modstandere. Så længe man ikke fysisk påvirker spillet.

Så om det er at råbe dumme ting, danse fjollet eller vise kavalergang, så gælder alle tricks i bogen når der er tale om at sikre dit hold, sejrens sødme.

To bolde i samme krus

En simpel regel, men alligevel kan den ændre hele spillets gang. Rammer man to bordtennisbolde i den samme kop, så skal modstanderne drikke tre af deres krus, i stedet for to.

Taber Privilegie

Som om det ikke er slemt nok at det tabende hold, har skulle drikke sine egne genstande. Faktisk, skal det tabende hold også tømme det andet holds tilbageværende krus efter spillet.

BOTTOMS UP!

Dommer

Er man mange mennesker til festen, og er stemningen høj, så kan der hurtigt opstå uenigheder om spillets forløb. Har man en ekstra person i selskabet, så er det altid en god ide med en dommer til at overvære spillet. Dommerens ord er lov.

Det var alt vi havde på selskabslegen Beer Pong, så nyd denne fantastiske festleg og giv den alt hvad den kan trække!

Mangler du inspiration til at pifte festen op? En selskabsleg eller festleg?

Find flere sjove selskabslege og blive inspireret til din næste fest

Hyggelig sommerfest